bisnes cenderahati, cenderahati murah, cenderahati perkahwinan murah, cenderahati korporat murah, perniagaan cenderahati, cenderahati perkahwinan, pembekal cenderahati malaysia, cenderamata korporat murah di MalaysiaHai. Nama saya Azhar Azman. Saya adalah seorang usahawan dan penulis yang menjalankan pelbagai cabang bisnes dari rumah dan antara bisnes terawal dan yang masih saya jalankan hingga sekarang adalah Bisnes Cenderahati.

Saya telah memulakan bisnes cenderahati ini hampir 10 tahun yang lepas ketika saya masih bekerja dan pada masa itu saya hanya jalankan secara sambilan dari rumah. Sebelum itu banyak juga bisnes telah saya ceburi tetapi bisnes cenderahati ini sememangnya satu bisnes yang saya tidak boleh lepaskan, sebab mudah dan untungnya agak lumayan.

Saya nampak potensi bisnes cenderahati ni semasa awal-awal saya memasuki alam pekerjaan dulu. Masa tu saya bekerja disalah sebuah syarikat swasta dan saya lihat syarikat tempat saya kerja tu memang dah sediakan bajet yang besar tiap bulan dan tiap tahun untuk dapatkan produk-produk cenderahati ni dari orang luar. Bukan sikit kurang-kurang setiap bulan melebihi RM10,000. Jadi apa yang terlintas difikiran saya masa tu, kenapa bukan saya yang buat bisnes ni dan dapat supply produk-produk ni pada syarikat ni dan kalau dapat dari lain-lain syarikat atau orang lain pun lagi la lumayan. Start dari tu saya terus buat kajian dan cuba-cuba buat bisnes ni. Tapi saya pasarkan dulu dalam skala kecil, offer pada kawan-kawan dan saudara mara dulu. Lama kelamaan saya terus buat income lumayan dengan bisnes cenderahati ni.

Allhamdulillah, berkat kesabaran dan usaha menimba ilmu yang tak putus-putus membuatkan saya terus berjaya hasilkan income hingga sekarang dengan jalankan bisnes ni dan kalau dulu saya buat bisnes secara part time kini saya buat full time dan pulangan bisnes ni tak pernah mengecewakan dan saya berjaya jana income konsisten setiap bulan 4 hingga 5 Angka.

Saya nak kongsikan ilmu ni adalah sebab setiap minggu terlalu banyak tempahan yang saya terima dan rasa tak menang tangan dibuatnya dan kadang-kadang terpaksa saya tolak job yang masuk sebab tak terhandle

Tapi saya terfikir sejenak, daripada saya tolak job-job tu baik saya share ilmu bisnes ni pada mereka yang berminat nak buat mana tahu boleh jadi rezeki pada orang lain pula. Bisnes cenderahati ni memang berpotensi tinggi dan permintaannya sentiasa meningkat.

bisnes cenderahati, cenderahati murah, cenderahati perkahwinan murah, cenderahati korporat murah, perniagaan cenderahati, cenderahati perkahwinan, pembekal cenderahati malaysia, cenderamata korporat murah di Malaysia

bisnes cenderahati, cenderahati murah, cenderahati perkahwinan murah, cenderahati korporat murah, perniagaan cenderahati, cenderahati perkahwinan, pembekal cenderahati malaysia, cenderamata korporat murah di Malaysia

Advertisements